TIPS

Det är svårt att ge tips när man själv knappt klarat sig än. Jag lovar att komma med massa tips när jag klarat mig igenom en skoldag utan att hetäta eller äta onyttigt.

- Men en sak att tänka på är att lugna ner sig. Istället för att gå till köket sätt dig ner och lugna ner dig själv. Känn efter hur hungrig du egentligen är. Om du är jäääätte hungrig men inte vill äta så mycket börja med att dricka ett halvt glas vatten. Vänta i 15 minuter (det vet jag att ni klarar) sen ät LÅNGSAMT upp din mat. Vilket inte ska vara särskilt mycket. När du ätit upp och känner att du fortfarande är hungrig ät INTE mer. Gå istället ut och gå en runda, gå tills du inte är hungrig längre eller tills du börjat tänka på annat.

För du har ju redan ätit. Du ska inte behöva äta mer. Du klarar dig ett tag på det du fått i dig. Det är det här som kallas att kontrollera sig själv. Det är det här jag har VÄLDIGT svårt med. Det är det här som är mitt mål att klara av.

- Ett annat tips. Räkna inte kalorier. Det kommer inte sluta bra någonstans. Det är det här du får ångest av. Tänk bara att äta så mycket du behöver. Du måste inte blir jätte mätt. Ät tills magen är nöjd. Lyssna inte på hjärnan allt för mycket.

- Drick maaaaaaaaassa vatten. Det gör att magen inte är tom och vattnet tar plats i magen vilket gör att du inte får plats med lika mycket mat. Det här hjälper mig iaf

- Träna (haha)


Ändring i morgondagens schema


(upptäckt att det är väldigt gott med knäckebröd, och väldigt mättande)

Frukost: Inget
Lunch: Macka
Mellis: Gröt
Kvällsmat(om jag är hungrig): Knäckebröd med ost + grönsaker.

Träningen blir cykling på morgonen. Älsakr verkligen att cykla! Hinner inte gym imorgon. Lång dag. Men längtar, ska bli kul.

Varför jag inte äter frukost är för att det gör mig mer hungrig. Klarar inte av den sortens hunger. Har svårt att kontrolera mig själv då. Det blir bäst så här. Iaf tills jag lärt mig kontrollera mig själv bättre.

Man måste hitta SITT Sett att gå ner på. Jag älskar mat. Klarar inte av att svälta mig själv, vill inte heller svälta mig själv. Även fast det ger snabbast verkan så kommer det ALDRIG hålla. Önskar bara det var lättare att gå ner i vikt. Men jag tänker ALDRIG ge upp. Jag ska klara det här.


Gotteligottgott


En sak jag är glad över är att jag inte fick ångest idag över att jag ätit så mycket. Mitt enda problem är att jag oroar mig för mycket. Det gör att jag ersätter mål med godis vilket gör mig ännu hungrigare. Så mitt mål nu ändras. Jag ska försöka inte äta sött. Annars äter jag som vanligt. Kanske borde jag testa  LCHF? Men det känns inte som min grej. Åt lite brocoli nyss :). Föresten ska INTE räkna kalorier längre. Får bara ångest av det. Kommer inte sluta bra. Men får inte tappa kontrollen bara. Men jag är glad.


oh god

idag gick det åt helvete. Små åt mycket hela dagen. Det gör än hungrigare. Åt fyra mackor + choklad när jag kom hem. Alltså wtf!? på riktigt. Sen när gillar JAG choklad? såååå weird. imorgon: Frukost: inget Lunch: en macka Middag/ kvälls snack: gröt

Imorgon

Då kör vi nya tag. Klarade mig idag =). Frukost: en toast med ost och skinka och smör 300 kcal Lunch: det som finns i skolan. Ska ta mycket mat men hälften sallad. Middag: helst inget men om jag dör LITE av maten som finns hemma Dricka till allt det här: VATTEN Men jag hoppas på att bli så hungrig till middagen att det går att stå emot. Svårt att förklara vet inte om ni oxå kännt så någon gång? men det är lättare att hålla emot då. Så är det för mig just nu.

Dagens intag


(haha vad fult. Grejen är den att jag inte ens gillar choklad. My head is messing with me)

50 gram Kellogs special K red berries + Mjölk - 300 kcal
En macka - 100 kcal
5 bitar kyckling (små) 100 kcal
En mini glass - 150 kcal
3 choklad bitar - 150 kcal (?)

Summa: 800

COOLT det blev exakt.  Hoppas bara jag inte äter något mer nu!


Godis Vs naturgodis

Om man någon gång då och då vill unna sig något sägs det vara bättre med naturgodis. Men hur ofta blir man riktigt nöjd med naturgodis när man egentligen är sugen på godis. Vid viktnedgång räknas kalorierna du äter och kalorierna du gör av med. Du ska alltså göra av med mer kalorier än du får i dig dagligen.

Här nedanför jämnför de vanligt godis med naturgodis

Så det beror väll egentligen på vad man stävar efter. Men vi ser att det inte gör något att unna sig några godis bitar "ones in a while". Bara man kan kontrolera det så att det inte blir för mycket. Jag skulle sagt skippa naturgodiset. Men som det står är ju självklart natur godiset mycket nyttigare. Det bästa av allt är väll att låta bli helt (smart där). Men som sagt. Lättare sagt den gjort.


Träning

- Ska städa mitt rum strax det är väll en sorts träning
- Sen kanske ut och cykla 1 timme? Men det får bli på kvällen så jag kan gå och lägga mig på en gång efteråt.


Från och med imorgon kommer jag varje dag innan skolan cykla i typ 1 timme. Sen ska jag försöka att åtminstånde varannan dag gymma. Är så pepp just nu. Ska nog gå/gå hem från skolan också istället för att åka. Bor ganska nära. Sen ska jag köra på att inte äta så mycket när jag kommer hem från skolan. För det är mitt problem. Att jag typ hetsäter när jag kommer hem för att jag är så hungrig. Men ska äta ordentligt i skolan istället.

Hoppas det här funkar nu! pleaaaaaaaaaaaaaaaaase. Ska kämpa. + har inte ätit något mer idag än *smile*. I och för sig har inte ens halva dagen gått. Men jag ska klara det. Kom igen nu!

Är med i en tävling


Väldigt bra idé av bloggerskan gör en riktigt peppad faktiskt. Nu kan man tänka "Jag måste vinna tävlingen" innan man stoppar godisbiten i munnen. haha, eller det kanske bara är jag som är så. Kolla in ni också. http://anaperfect.blogg.se/


fan

tänkte väll att det gick för bra för att vara sant. imorse åt jag mycket var så hungrir eftrrr igår. jag åt kellogs red berries en macka. Sen typ en timme efter åt jag 5 små kykling bitar en mini glass och tre choklad bitar. paniiiiik. Äter inget mer idag. ALLS tror allt det där blev precis 800 kcal. hoppas jag klarar det. får typ lägga mig och sova när jag blir hungrig. Eller har någon tips på att stå emot hungern ? suuuck. Nya tag imorgon. Så onödigt :(

G to the REAT



De här två är riktigt snygga till sommaren. Älskar färgerna, kommer vilja ha någon sån snygg färg på min bikini. Vad pepp jag blev nu! Nu kööör vi.


Något liknande det här vill jag ha också :)


Tips


I börjar kan det vara jobbigt att äta mindre. Men försök då att sysselsätta dig om dagarna. Gå ut och shoppa en hel dag. Bada, bowla osv osv. Så att du tänker på annat än mat. För om du sitter hemma kommer du ha tråkigt och då är det klart man äter.

För mig fungerar det också att planera morgondagens intag. Sätt dig på kvällen och skriv upp ett schema på det du ska äta. Jag som inte kör någon diet utan bara räknar kalorier har det väldigt fritt också. Kan slänga in en glass eller något lite då och då. Det piggar alltid upp mitt humör och gör mig mer motiverad till att inte äta just då.

Sen handlar det mesta om än själv. Man kan inte förlita sig på alt som står på datorn och förvänta sig att det ska bli lätt. Det kommer vara skit svårt speciellt i början men fokusera på ditt mål. Det är inte så att du aldrig mer kommer få äta den där glassen du längtar efter. Du måste bara vänta några timmar.

Hare gött :D


Tiden går


Skolan börjar på tisdag sen är det bara 1 månad kvar av den! Längtar verkligen till sommarlovet. Jag åt precis lunch men bytte ut pankakorna mot en macka :). Med ost och kykling på. Vet inte hur många kalorier det kan ha blivit. 400? I dont know.  Men inte mer än 400 hoppas jag för den var inte så stor så vi säger det.

Frukost: Kex choklad
Träning: Gym + Cykling
Lunch: Macka
Middag: Gröt

Kanske byter ut middagen mot sallad eller skippar den helt om jag inte är hungrig. Hoppas jag inte är det.

Dag 1 CHECK

Första dagen avklarad. Men första brukar inte vara så svår för mig. Tänkte skriva upp mitt matschema för imorgon. Ska köra god mat men lite :D.

Frukost: Kex choklad 39 gram 200 kcal
Lunch: Funderar på pankakor (3 tunna) med liiiiite sylt 300 kcal
Middag: Gröt 1 ½ dl med mjölk och lite smör 300 kcal

Summa: 800 kcal

Träning: 30 minuters cykling = minus 200 kcal
40 minuter gym = minus 400 kcal

Träning: 600 kcal


Ser det bra ut? Tror det, ska kolla film sen sova. Upp tidigt och träna imorgon.


Bästa sättet att bli av med kilona är att lämna dem på tallriken

Det här skrämmer mig



Det här peppar mig





stod nyss emot kex choklad

helt sjukt egentligen. Hade ett ENORMT sug efter kex choklad efter pappa lade fram det framför mina ögon ( tack daddy ). Jag tänkte "skit samma jag kommer ändå inte bli smal". Men sen bar det en annan röst som sa "ingenting kommer bli bättre av att äta den. den kommer vara god ja men efteråt kommer jag få ångest över att jag inte lyckades hålla emot. nu är jag inte ens sugen längre. :D Det var bara det jag skulle säga och att jag kör halvtimmes träning på rummet istället för cykling. Cyklar imorgon på morgonen istället. En sak till. KÄMPA GUYS man kan om man vill. Jag trodde aldrig jag skulle klara att stå emot ett sånt sug. Men sätt er ner framför datorn eller tvn eller lägg er ner en stund. Suget är borta efter max 15 minuter. Tänk på annat! Lycka till ;) / happy girl

Träning


Det viktigaste enligt mig är träningen. Den ger dig en kick att fortsätta med ditt mål och är väldigt hälsosamt. Du kommer må så mycket bättre efter du tränat och jag älskar träningsvärken man ibland har dagen efter. Gå ut och spring sparka på boll. Cykla. Gör det du tycker är kul. Själv föredrar jag cykligen och det är det jag kommer göra mest. Älskar det! Kommer även att gymma (försöka göra det varje dag). Vet inte riktigt idag men tror jag ska ut på cykeltur strax men vi får se om jag orkar (lat).

Cykling 1h bränner cirka 450 kalorier. Vilket är bien :)

Längd & Vikt


Kanske kan vara spännande att veta sånt. Jag är 1.60 och väger runt 51 kg.
Mitt mål är att komma ner till 48 kg fast egenltigen är det inte vikten jag är intresserad av.
Jag börjar från och med idag och har klarat mig ganska bra hitils men ska itne säga något föresns dagen är över.
Det jag också kommer fokusera på är att räkna kalorier en aning. Eller iaf planera mina mål för dagen. När jag är i skolan kommer detta vara svårare men då planerar jag de andra två målen ( Frukost och middag) .
Har också bestämt mig för att äta 3 mål om dagen (vet att 5 rekomenderas) och om jag blir hungrig äta grönsaker till mellanmål.

Dagens intag:
Frukost: 1,5 dl gröt (med mjölk och lite smör) 300 kcal?
Lunch: 10 räddisor (hehhe var inte meningen men var inte hungrig) 50 kcal?
Middag: Pastasallad med kyckling 400 kcal högst

Summa: 750 kcal idag

Mitt mål varje dag enligt en app jag har på ipoden för att nå mitt mål är 850 kcal per dag vilket värkar lite men efter idag märkte jag att det inte var så lite. Kommer klara mig på det. (HOOPPAS VI)


Say hello to a new blog


Hej jag är en 17 årig tjej som kommer skriva om min väg till snyggare kropp. Har aldrig riktigt tyckt att jag själv är tjock. Men inte smal heller. Det är smal jag vill åt. Jag tänker inte överdriva det till benrangel det är inte det jag menar utanbara fastare och mindre.

Varför jag bloggar om det är för att jag tror det kommer hjälpa mig nå mitt mål eftersom ju bättre det går desto mer bra saker kan jag skriva här. Sen är det ju kul om jag lyckas påverka och hjälpa andra till att nå samma mål.

Jag tänker inte köra på någon speciell diet eftersom jag anser att man ändå inte kan leva under en och samma diet hela livet. För det handlar inte bara om att gå ner i vikt utan också att stanna där. Personligen skulle jag aldrig kunna köra LCHF (low carb high fat) dieten eftersom jag vet att det inte är så jag kommer/vill leva resten av mitt liv.

Vad man än väljer att göra så är det svåra att komma igång. Har försökt så många gånger och kanske lyckats hålla det max 2 dagar sen spricker det. Men jag ger inte upp. Början är svårast. Men om du lyckas hålla ut i 3 dagar kommer du först och främst märka resultat men även få kick av den bra känslan du får. Sedan komemr det flyta. Håll ut! Det kommer vara värt det.

Hoppas ni gillar min blogg :) bye bye så länge


RSS 2.0